Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

News

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz sene dördüncüsü gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il, 111 ülkeden 44.912 takım ve 200.000 kişi başvurmuştur. Yarışma başvuruları arasından 2.200 takım ve 13.000 yarışmacı ise finalist olarak yarışmıştır. TEKNOFEST geçmişinden aldığı ilhamla Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna emin adımlarla devam etmektedir.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 39 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları bulunmaktadır.

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçtiğimiz yıldan farklı olarak; Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme yarışmaları yer alacaktır.

30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin bir parçası olmak istiyorsanız başvurunuzu aşağıdaki linkten gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.

Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

TEKNOFEST 2022'de yarışma hakkını elde etmek için SON BAŞVURU TARİHİ  28 ŞUBAT!

Necmettin Erbakan Üniversitesi adına Teknofest yarışmasına katılmak üzere oluşturulmuş takımlara, üniversitemizin destek verebilmesi ve danışman/öğrenci görevlendirilebilmesi için aşağıdaki formu doldurması beklenmektedir.

Şehrimizde bulunan ilk belediye destekli teknoloji platformu KAPSÜL’le ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız. Platformun imkanlarından şehrimizde bulunan TEKNOFEST takımları faydalanabilmektedir.